Kosthold

I tillegg til å være en pedagogisk institusjon skal vi være helsefremmende. Barnehagens arbeid med måltider er viktig. Mat og drikke som inntas i barnehagen er en betydelig del av barnas totale kosthold, og barnehagen har derfor stor innflytelse på barnas matvaner, kost og helse. Vaner etableres tidlig; sunne og varierte måltider i barnehagen vil bidra til å legge grunnlag for gode kostvaner.

Matservering i barnehagenVår Sofus består av:

  • Lunsj: Varmmat fra  Barn Til Bords to dager i uken, en dag i uken lager avdelingene varmmat selv. 
  • Ettermiddagsmåltid: Brødmat/knekkebrød, yoghurt og frukt
  • Barnehagen baker brød hver dag

Det serveres melk til lunsjmåltidet og vann til ettermiddagsmåltidet.

Eventuell frokost medbringes, og kan spises i barnehagen frem til 09.00.

Måltidet settes sammen av:

  • Grovt brød, grove kornprodukterm poteter, ris og pasta
  • Grønnsaker, frukt og bær
  • Fisk (annen sjømat), kjøtt ost, egg, bønner linser etc.
  • Barnehagen er en nøttefri barnehage

BarnehagenVår Sofus tar hensyn til:

  • Sette av god tid til hvert måltid
  • At de voksne tar aktivt del i måltidet
  • God hygeiene før og etter måltid
  • At barna kan være med å tilberede maten
  • Barnehagen står for bursdagsfeiring i barnehagen. barna får valg mellom fruktspyd, hjemmelaget is eller popcorn.

 Pr. dags dato er prisen for kost i barnehagen kr. 525,- i måneden.